Jelenlegi hely

Egészségünkre

Legyünk egészségesek és tegyünk érte!

Ennyit mindenképpen tudj szülés előtt a császármetszésről!

Ijesztő lehet császármetszésről olvasni és a kismama nem szívesen festi az ördögöt a falra, de saját tapasztalatom, hogy mennyivel könnyebb lett volna, ha legalább ennyit tudok a császármetszésről.

Harmadik szülés, első kettő nagyjából simán lezajlott normál szülés, így mindenki újabb sima szülésre készült. Annyit tettem csak meg, hogy a kórházi csomagba csomagoltam szívószálat, hátha mégis…. De ha császáros cikkek kerültek elém, akkor ellapoztam, mert hát nem lesz szükségem az infóra.

Hasznos olvasnivalók a kiskert műveléséhez

Könyv, amiben leírják a vegyszermentes, mégis sikeres kertészkedés alapjait. Mindenhonnan ez a könyv köszön vissza. Sajnos régi kiadás, már csak antikváriumban lehet megszerezni, úgy láttam (de akit nem zavar a letöltés...). Ez nem letöltős, csak, hogy meg tudd nézni: Gertrud Franck: Öngyógyítő kiskert 

Egész éves tevékenységleírás, hogy mikor mit csináljunk: Konyhakerti teendők

Bevásárló közösségek

Hallottál már a bevásárló közösségekről?

Kedvenc bioboltjaim :)

Gondoltam megosztom Veletek, hogy melyik netes bioboltok a kedvenceim, hátha kedvet kaptok rá :)

Az egészséges táplálkozással, kozmetikumokkal kapcsolatban a kedvenc honlapom a AntalVali.com. Első pillantásra nem oylan izgalmas, mint akkor, mikor elkezdesz beleolvasni a témákba, cikkekbe, hírszemekbe. Hatalmas tudásanyag gyűlt össze ezen a honlapon cikkek és hozzászólások formájában.

A hasznos házipatika!

  Két kisgyerek mellett már úgy éreztem ideje összeállítani egy családi házipatikát, hogy minden fontos gyógyszerből legyen itthon. Nem vagyok gyógyszerpárti, így csak a legszükségesebbet akartam. Rákerestem a neten és gyógyszerész barátnőmmel is konzultáltam és összeállítottam egy kis házi patikát, ami 2 kisgyerekre és 2 felnőttre van szabva az utóbbi évek tapasztalatai alapján.

Általánosságban a következőkre érdemes figyelni:

Pocakosan náthaszezonban

tea

“Terhesség és szoptatás alatt nem ajánlott."

Anyajegy önvizsgálat

A héten megejtettem a szokásos éves bőrgyógyászati látogatásomat, ahol ellenőrizték az anyajegyeimet. Ezt a vizsgálatot érdemes legalább évente egyszer elvégeztetni, mert a bőrrák egy nagyon agresszív betegség, de így esetleg megelőzhető. Sőt ha a családban volt ilyen probléma, akkor félévente javasolják.
Azonban ha évente egyszer elmegyek és megmutatom magam, az még nem elég, itt is nagyon komoly szerepe van az önvizsgálatnak, hisz egy ilyen problémát minél korábban jó észrevenni.
A doktornő nagyon alaposan elmagyarázta az önvizsgálat lépéseit, gondoltam megosztom Veletek.

Subscribe to RSS - Egészségünkre